Încarc Spectacole

« Toate Spectacole

Piesa de teatru „Iubirea e un lucru foarte mare”

1 noiembrie, 2019 @ 19:00

Piesa de teatru Iubirea e un lucru foarte mare după Ion Băieșu, în regia lui Marius Gîlea, cu Monica Odagiu, Adina-Maria Stoica și Daniel Hara, la Casa de Cultură a Sindicatelor "Nicolae Grigorescu" din Medgidia

„Iubirea e un lucru foarte mare” după Ion Băieșu, în regia lui Marius Gîlea.

„Lucrurile se petrec natural: s-au cunoscut la Medgidia, într-o gară, marţi, la ora paisprezece şi douăzeci şi unu (ora Bucureştiului). Ea pierduse acceleratul spre Lehliu, el spre Babadag. Ea are 18 ani şi este casieră la Alimentară, el 21 şi e achizitor la ORACA. După nici o oră, opt mici cu multă sare, două halbe şi doi ţapi de bere, au stabilit toate detaliile nunţii. Duminică, în casa Tanţei din Lehliu, invitaţii mănâncă bine, beau bine şi se distrează bine. Căsnicia pare de viitor, căci, “într-o familie solidă, bărbatul aduce banii, iar femeia sentimentul…”. Desigur, fiecare în limita posibilităţilor. Idealul, orizontul şi fericirea comună sunt discutate şi negociate. “Nimic nu contează mai mult într-o viaţă de om decât fericirea”, dar, pentru asta, “nu e suficient să vrei, trebuie să te organizezi”. Micile neînţelegeri se sting cu bere, cele mari cu bătaie.

În rolul Tanţei, Adina Stoica trece milimetric prin toate stările personajului. Dintr-o tânără sfioasă şi delicată, fată bună, de caracter, se transformă, gradat, într-o adevărată Miţa Baston a răfuielii conjugale, cu ocazia sfărâmării Trabant-ului cu greu achiziţionat din micile ei economii. Violenţa sa verbală şi fizică este îndreptată împotriva “adulteristului” de ocazie, ghinionistul Costel. În rolul acestuia, Daniel Hara construieşte un individ grobian, de inspiraţie oltenească, profitând de originea necunoscută a personajului orfan, găsit într-o biserică. Om de onoare, cu principii şi mici filosofii personale, Costel îşi permite un tic verbal, regăţeanul “bă”, în detrimentul ceva mai inofensivului “mă”, folosit cu mai multă parcimonie de către Băieşu şi înaintaşul Cotescu.

Rezultatul: un spectacol reconfortant, ca o bere rece, cu spumă, într-o zi caniculară. Despre care am convingerea că nu va dura doar o vară. “Maistre! Ia mai dă o halbă! Mă, ce căldură!” „.

Din distribuția piesei Iubirea e un lucru foarte mare fac parte Monica Odagiu, Adina-Maria Stoica și Daniel Hara.

Vineri 1 Noiembrie de la ora 19:00, la Casa de Cultură a Sindicatelor „Lucian Grigorescu” din Medgidia (Strada Decebal nr. 33).
Biletele sunt disponibile pe iaBilet.ro și la casa de bilete a casei de cultură.
Preț bilet: 30 lei.

Organizator

Rotari Entertainment
Telefon:
0742.538.602
Email:
stefan@rotarientertainment.ro
Sit web:
www.rotarientertainment.ro

Loc de întâlnire

Casa de Cultură a Sindicatelor „Lucian Grigorescu”
Casa de Cultură a Sindicatelor "Lucian Grigorescu", Strada Decebal nr. 33
Medgidia, 905600 Romania
+ Harta Google
Telefon:
0241.820.402